Skip to content

Hoe voorkom je dat je advertentie verzadig?

Wanneer je social media advertenties inzet wil je hier natuurlijke zo goed mogelijke resultaten mee behalen. Echter kan het wel eens voorkomen dat je doelgroep genoeg heeft gehad van je advertentie en dat deze dus verzadigd. Maar wanneer adverteer je te veel en hoe komt het dat je advertentie verzadigd raakt?

Geen zorgen, wij hebben een aantal tips die ervoor zullen dat dit niet gebeurt. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Kosten

Om erachter te komen of je advertentie verzadigd is, is het verstandig om een kijkje te nemen naar de kosten per conversie. Wanneer de kosten beginnen te stijgen kan dit een teken zijn dat je advertentie verzadigd is.

Afbeeldingen

Om ervoor te zorgen dat je advertentie niet verzadigd is het van belang om je advertenties te testen met verschillende afbeeldingen. Elke afbeelding heeft namelijk een ander effect op jouw doelgroep. Test daarom je advertenties met verschillende afbeeldingen om te kijken welke afbeelding het beste resultaat oplevert.

Doelgroepen

Bij het schrijven van de advertentietekst is het van belang dat je deze schrijft specifiek voor je doelgroep. Het is verstandig om je advertentie te testen met verschillende doelgroepen. Hierdoor kun je telkens je advertenties blijven optimaliseren. 

Teksten

Daarnaast is het ook belangrijk om met verschillende teksten te testen. Je doelgroep kan namelijk anders reageren op verschillende teksten. Maak daarom meerdere teksten met daarin telkens verschillende aanpassingen. Test welke tekst het beste resultaat oplevert bij jouw doelgroep!

 

Kom jij er niet helemaal uit met jouw social media advertenties en wil je hier graag hulp bij? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op!

Like what you read? Kom eens langs! We denken graag met je mee. shakehands